Booking

Szabó Magda világa

Örömmel értesítjük kedves Látogatóinkat, hogy a Kollégium 2022. május hónaptól múzeumpedagógiai foglalkozásait folyamatosan újraindítja.

Bárány Boldizsár (interaktív játék)

Bárány Boldizsár (interaktív játék)

A rosszcsont bárányfiú sok borsot tör mások orra alá... Hogyan próbálja meg jóvá tenni ezeket? Szabó Magda meséjét, a 18 bégetés történéseit ismerhetik meg a gyerekek kreatív módon, játékos formában.

Kapcsolódó tárgyak: magyar irodalom, ének
Időtartam: 60 perc
Korosztály: 7-9 év

Egy tárgy – egy történet (teaház)

Egy tárgy – egy történet (teaház)

„Megszólalnak” az írónő életéhez kötődő tárgyak s a vitrinekben látható emlékek. Versek, novellák olvasása egy tea mellett, a családi receptfüzetek lapozgatása – mindezek várják a látogatókat minden hónap első péntekén, 14 órától.

Időtartam: 6x60 perc, minden hónap első péntekén, 14 órától, 2022. november 4-étől.
Korosztály: 15-99 év

Olvasókör

Olvasókör

Szabó Magda írásait együtt olvasva a női sorsok és szerepek világát mérjük a magunkéhoz: a mai mindentudó női ideához képest Szabó Magda és a mi korunk női is sokkal archtetipikusabbak, esendőbbek és szerethetőbbek. Erre világít rá a közös beszélgetés, az együtt olvasás.

Kapcsolódó tárgyak: magyar irodalom
Időtartam: 2x45 perc, 2022. okt. 21., okt. 28., nov. 18. péntek délután 14-16h.
Korosztály: 15-99 év

Az Abigél-osztály nyomában

Az Abigél-osztály nyomában

Kreatív játék az eredeti helyszínen az Abigél-osztály emlékei közt, de mai általános iskolai osztályok számára ajánlva, a reggeli órákban.

Kapcsolódó tárgyak: magyar irodalom
Időtartam: szerda, csütörtök vagy péntek reggel az 1-2. órában, 2022. október 9-étől.
Korosztály: 12-18 év

A mi Szigetünk

A mi Szigetünk

Gondolatban egy óriásfelhőn elrepülünk a Szigetre, ahol sok felfedeznivaló vár bennünket. Vajon milyen törvények és masinák működnek ott? Fedezzünk fel csodatévő gyógyszereket és keressük, keverjük ki a kék különböző árnyalatait! Legyen közösen elővarázsolt Sziget-kékünk!

Ajánlott korosztály: 6-11 év

Dolna öröksége

Dolna öröksége

Körbejárva az Emlékházat, szobáról-szobára ismerhetik meg a diákok, milyen örökséget kapott szüleitől, családjától gyermekként Szabó Magda. Számára tündérvilág volt amiben élt, látomás és valóság keveredett mindennapjaiban. Fedezzétek fel - írjátok vagy rajzoljátok le, mit üzent nektek történetei által!

Ajánlott korosztály: 12-18 év