Időpont-
foglalás

A XI. Nemzetközi Fazekas Fesztivál pályázati kiállítása

Időszaki kiállítás: 2020. 09. 11 › 2020. 10. 11

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a Nemzetközi Fazekas Fesztivál keretében hirdetett pályázattal kapcsolatban elmondta: ez alkalommal a fiatalon elhunyt Les Gáborra, a Népművészet Mesterére emlékeznek a ...

Részletes leírás

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a Nemzetközi Fazekas Fesztivál keretében hirdetett pályázattal kapcsolatban elmondta: ez alkalommal a fiatalon elhunyt Les Gáborra, a Népművészet Mesterére emlékeznek a megmérettetéssel.

Mindig egy téma mentén hirdetünk pályázatot, így az elmúlt évek során egyebek mellett bemutatkoztak már lakodalmi és víztároló edények, valamint fazekas dinasztiák is. Idén a mesterek tálakkal és bokályokkal nevezhettek, hiszen a fiatalon elhunyt Les Gábor ezekből a típusú kerámiákból kiemelkedőeket alkotott.

„A pályázati munkákat ebben az esztendőben nem zsűri értékeli, hanem a fesztiválon résztvevő fazekasok szavaznak arra az alkotásra, amely szerintük a legméltóbb a díjra” – mondta Hubert Erzsébet. A fazekasok munkáit tíz napig tekinthetik meg az érdeklődők a Református Kollégium Múzeumában.

forrás: www.haon.hu

Időszaki kiállítás: 2020. 09. 11 › 2020. 10. 11

Nyitvatartás

A mai napon zárva vagyunk.

Nyitvatartási rend megtekintése ›

Megközelítés

Címünk: 4026 Debrecen, Kálvin tér 16.

Térkép megtekintése ›

Belépődíjak

Tájékozódjon a jegyek típusáról és egyéb díjainkról.

Belépődíjak megtekintése ›

Galéria

További időszaki kiállítások