Booking

A XI. Nemzetközi Fazekas Fesztivál pályázati kiállítása

Temporary exhibition: 11. 09. 2020 › 11. 10. 2020

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a Nemzetközi Fazekas Fesztivál keretében hirdetett pályázattal kapcsolatban elmondta: ez alkalommal a fiatalon elhunyt Les Gáborra, a Népművészet Mesterére emlékeznek a ...

More details

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a Nemzetközi Fazekas Fesztivál keretében hirdetett pályázattal kapcsolatban elmondta: ez alkalommal a fiatalon elhunyt Les Gáborra, a Népművészet Mesterére emlékeznek a megmérettetéssel.

Mindig egy téma mentén hirdetünk pályázatot, így az elmúlt évek során egyebek mellett bemutatkoztak már lakodalmi és víztároló edények, valamint fazekas dinasztiák is. Idén a mesterek tálakkal és bokályokkal nevezhettek, hiszen a fiatalon elhunyt Les Gábor ezekből a típusú kerámiákból kiemelkedőeket alkotott.

„A pályázati munkákat ebben az esztendőben nem zsűri értékeli, hanem a fesztiválon résztvevő fazekasok szavaznak arra az alkotásra, amely szerintük a legméltóbb a díjra” – mondta Hubert Erzsébet. A fazekasok munkáit tíz napig tekinthetik meg az érdeklődők a Református Kollégium Múzeumában.

forrás: www.haon.hu

Temporary exhibition: 11. 09. 2020 › 11. 10. 2020

Opening hours

We are closed today.

View opening hours ›

Getting here

Our address: H-4026 Debrecen, Kálvin tér 16.

View map ›

Entrance fees

Find out about ticket types and other fees.

View entrance fees ›

Gallery

Further temporary exhibition